fbpx

ANDFJORD SALMON

Andfjord Salmon AS er et nytt og innovativt oppdrettsselskap med hovedsete i Vesterålen. Selskapet har fått konsesjon for oppdrett av 10.000 tonn laks på Kvalnes, Andøya.  Vi har også igangsatt regulering av ytterligere områder for produksjonsvekst fordelt på tre lokaliteter på Andøya.  Sommeren 2019 starter vi bygginga av verdens største gjennomstrømningsanlegg, som kombinerer det beste fra tradisjonelt oppdrett i sjø og lukkede anlegg.

Andfjord Salmon har allerede skapt internasjonal interesse med sitt innovative patent for oppdrett av laks i nedsenket basseng i strandkanten. Metoden sørger for gjennomstrømming av rent næringsrikt Atlanterhavsvann med optimal oppdrettstemperatur både sommer og vinter. Laksen får god plass og dermed livsvilkår som gir høy fiskevelferd og god vekst.  Gründeren av selskapet, Roy Pettersen, har lang fartstid innen havbruksnæringen, og har lenge vært en tydelig talsperson for fiskevelferd og bærekraft. Visjonen er å bygge et fremtidsrettet anlegg, som står for en bærekraftig utvikling av oppdrettsnæringen.  Selskapet har hovedkontor sentralt på Sortland.

Fiskeri og havbruk

vesterålen

VI SØKER ENGASJERTE MEDARBEIDERE SOM VIL VÆRE MED Å REVOLUSJONERE HAVBRUKSNÆRINGA

Å arbeide hos oss

Andfjord Salmon i ferd med å skrive sjømat-historie. Og det midt i verdens vakreste region, Vesterålen. Med på reisen kommer vi til å trenge mange dyktige medarbeidere som kan ta selskapet til nye høyder. Sommeren 2019 starter utbygginga av første oppdrettslokalitet på Kvalnes på Andøya, og innen 2021 skal første fisk være klar for markedet. Vi har tre oppdrettslokaliteter på Andøya, på Kvalnes, Fiskenes og i Breivika, og på sikt ser vi for oss å produsere 60 000 tonn laks samt kunne bidra til opp mot hele 250 nye arbeidsplasser i regionen.

  Administrasjonen i Andfjord Salmon holder til i moderne lokaler på kaikanten i Sortland sentrum. Vi er et innovativt team med lang erfaring innen oppdrettsnæringa og høy kompetanse innen bedriftsutvikling. Med på laget søker vi deg som vil være med å bidra til å utvikle den mest optimale driften av et oppdrettsanlegg, som er bærekraftig og som reduserer energiforbruket til et minimum. Andfjord Salmon skal bli best i landet på å produsere fornøyd laks som markedet vil ha. Hos oss vil du få en unik mulighet til å være med å revolusjonere havbruksnæringa ved å gjøre lakseindustrien bærekraftig, miljøvennlig og framtidsrettet.

  ansatte i løpet av det neste året

  Stiftet

  oppdrettslokaliteter på andøya

  tonn i konsesjon for oppdrett av laks

  Hva gjør vi?

  Bærekraftig og innovativ metode for oppdrett av laks

  Andfjord Salmon har patentsøkt sin innovative metode for oppdrett av laks i nedsenket basseng i strandkanten. Selskapet vil bygge rømningssikre anlegg som er lusefrie og som ikke utsetter livet i havet for forurensning eller forstyrrelser. Andfjord Salmon vil hente dypvann med temperatur på 7 grader gjennom hele vinteren og maks 12 grader om sommeren, som strømmer igjennom ti landbaserte bassenger på et lukket sjøanlegg. Bassengene er senket ned til havnivå, og ved hjelp av et av verdens største gjennomstrømninganlegg med kontinuerlig fornying av friskt sjøvann, vil bassengene skifte vann minst 15 til 17 ganger i døgnet. Dette skiller seg dermed fra tradisjonelle landbaserte anlegg som er basert på resirkulasjon med rensing av vann.

  Den innovative metoden gir en rekke fordeler. Blant annet trives ikke lakselus i vann dypere enn 10 meter under overflaten. Andfjord Salmon vil hente vann på 160 meters dyp om vinteren og vann fra 30 meters dyp om sommeren, og unngår dermed lakselus-problematikken. I tillegg vil det lukkede anlegget sørge for at rømming ikke blir et problem. På denne måten kombinerer vi fordelene ved tradisjonelt oppdrett i sjø med fordelene fra landbaserte anlegg, og Andfjord Salmon vil være det første selskapet i verden som benytter seg av denne metoden.

  Laksen fra Andfjord Salmon har en sterk arktisk og bærekraftig identitet. Vår økologiske og miljøvennlige oppdrett av laks vil sørge for en laks med god helse og dermed gi laks av premium kvalitet som markedet vil ha. Fisken preges av hvor den har levd, og en fisk som trives, er en fisk som vokser. Det rene, men samtidig tempererte vannet fra Golfstrømmen gjør oss dermed i stand til å levere en høykvalitets laks på en bærekraftig og økonomisk gunstig måte som samtidig gir unike produktegenskaper i verdensklasse.

  Ledige stillinger

  Andfjord Salmon søker en økonomitrainee. Les mer om stillingen her. 

  Andfjord Salmon AS

  Helge Krøgenes, direktør finansiering

  helge@andfjord.no

  + 47 930 96 109

  Share This