fbpx

Sortland kommune

Sortland kommune med over 10 000 innbyggere ligger midt i vakre Vesterålen. Blåbyen Sortland har befolkningsvekst og er et av Nord-Norges mest attraktive handelssentra med godt utbygd videregående skole og full barnehagedekning. Med sin nærhet til sjø og fjell er det rikelige muligheter for flotte frilufts- og naturopplevelser. Sortland kommune har ca.1000 ansatte og er Vesterålens største arbeidsplass. Byen utgjør i tillegg et livskraftig og kulturelt sentrum for 32.000 mennesker i Vesterålen.

offentlig sektor

Sortland, Vesterålen

Bø kommune

«Sortland – den blå byen ved sundet»

Jobb hos oss

Hele 10 prosent av Sortland kommune sine 10.500 innbyggere er ansatt i nettopp kommunen. Det gjør kommunen til den største og en av de viktigste arbeidsgiverne i Vesterålen. Kommunene satser bevisst på ung kompetanse for å løfte organisasjonen.

Fagområdene er mange og varierte. I Sortland kommune jobber det lærere, vernepleiere, sosionomer, barnevernspedagoger, barne- og ungdomsarbeidere, helsefagarbeidere, renholdere, snekkere, malere, byggdriftere, advokater, jurister, ingeniører, arkitekter, naturvitere, planleggere, samfunnsvitere, økonomer, ledere, leger, sykepleiere, musikere og bibliotekarer.

Workshop

Innbyggere i kommunen

Kommunalt ansatte

Høyeste fjell

Kultur og Idrett

Sortland har et rikt kultur- og idrettsmiljø og flotte muligheter for alle typer friluftsliv. Kommunens kulturhus Kulturfabrikken er Vesterålens storstue og møteplass for alle. Den inneholder kino, bibliotek, galleri, museum, kulturskole, verksted, frivillighetssentral og voksenopplæring. Her arrangeres teater, konserter og kule arrangementer som Lønningspils med quiz og muligheten til å bli kjent med andre Sortlendinger.

På Sortland arrangeres også en rekke festivaler, deriblant Festerålen, Sortland Jazzfestival, BlaBla Festivalen og Vesterålen Matfestival.

Workshop
Workshop

Sortland

I sortlandsmarka finnes lysløype for både sommer- og vinteraktiviteter, kun et lite steinkast fra sentrum med god utsikt over by, hav og fjell mot Lofoten. Lysløypa har en rekke småstier som fungerer utmerket for stisykling på sommertid! På vinteren er løypa preparert og klar for langrenn og friluftsentusiaster. Langs løypa finnes en rekke fine stoppesteder med gapahuker. På Sortland finnes også alpinanlegget Ånstadblåheia Skitrekk, som eneste alpinanlegget i Vesterålen.

Kan for øvrig også nevnes gode kommunikasjoner til Skagen kortbaneflyplass og Evenes flyplass samt daglige hurtigruteanløp.

Ledige stillinger

I tillegg utlyses ledige stillinger fortløpende fra nettsida vår her

Harstadbygg Entrepren-hvit
Bedriftsinformasjon

Sortland kommune

postmottak@sortland.kommune.no

76 10 90 00

Share This