fbpx

Værøy kommune

Værøy er den nest ytterste av Lofotkommunene med ca. 730 innbyggere, plassert i havgapet mellom Røst og Moskenes. Øya er et eldorado for deg som er glad i friluftsliv til vanns og til lands, med spektakulære fjell som er forholdsvis enkle å bestige. Her har kunstnere som Theodor Kittelsen og Karl Erik Harr latt seg inspirere, og det polare lyset inviterer til fotografering. Værøy har dessuten en svært spesiell kulturhistorie knyttet til unike fangst- og mattradisjoner. Ørn ble fanget med hendene og lundefugl med garn og hund fram til 1950-tallet. Et kreativt næringsliv med prisvinnende matprodukter er i dag med på å sette Værøy på kartet.

Værøy er et produktivt og livskraftig samfunn. Om lag 90 % av befolkningen bor på tettstedet Sørland. Her finner man butikkene, fiskeindustri, bilverksted og det meste av servicetilbud i kommunen. På nordsiden av øya ligger Lofotens eldste kirke.

Værøy har 10-årig grunnskole med ca. 80 elever og full barnehagedekning. På Værøy vil du oppleve et engasjert lokalsamfunn, et yrende næringsliv innen fiske og fiskeforedling og umiddelbar tilgang til magiske natur- og turopplevelser! Værøy har daglig helikopterrute til og fra Bodø og ukentlige fergeforbindelser med Bodø, Røst og fastlands-Lofoten.

Ledig traineestilling:

Bø kommune

«Et levende kystsamfunn»

Jobb hos oss

Værøy kommune er ei øy med et levende kystsamfunn med 698 innbyggere. Hele 43% av yrkesbefolkningen er sysselsatt innenfor fiskeriene. Administrasjonssenteret ligger på Sørland. Som ansatt i Værøy kommune ønsker du tjeneste- og lokalsamfunnsutvikling i nært samarbeid med folkevalgte og ansatte.

I Værøy kommune kan du jobbe med å legge til rette for næringsutvikling og bosetting i samarbeid med næringsliv og innbyggere, deriblant være med i utviklingen av kommunale planer, utviklingsprosjekter og tiltak som kan skape utvikling av næringsliv og lokalsamfunn på Værøy. I tillegg administrere kommunens næringsfond. Dette er kommunens finansielle virkemiddel for å drive nærings- og forretningsutvikling. Formålet med næringsfondet er tiltak med det formål å fremme næringsutviklingsarbeidet gjennom kommunal tilrettelegging og støtte til nyetableringer og videreutvikling av eksisterende bedrifter, samt sikre eksisterende arbeidsplasser.

Workshop

Innbyggere i kommunen

Høyeste fjell: Nordlandsnupen

Område km2

Hva skjer på Værøy?

Værøy kommune er en idyllisk plass å bo. Øya har kritthvite strender, fuglefjell, heftig havfiske og flott fotturterreng. Som navnet Værøy tilsier, er øya kjent for å kjenne på naturkreftene. Her, langt ute i havet, er det værhardt og rått. Flere ganger har Værøy blitt kåret til en av verdens vakreste øyer og reisemål.

På Værøy finnes egen sjokoladefabrikk, Lofoten Sjokolade, som selger eksklusiv sjokolade i mange varianter. Det finnes også utleie av sykkel og to mil asfaltert vei.

Festivalen Værøydagene arrangeres hver sommer med en rekke aktiviteter over flere dager for innbyggerne på øya.

Workshop

TRAINEE – Næringsrådgiver

Værøy kommune søker etter trainee som Næringsrådgiver som skal fungere som tilrettelegger for næringsutvikling og bosetting i samarbeid med næringsliv og innbyggere.

Ledige stillinger

I tillegg utlyses ledige stillinger fortløpende fra nettsida vår her

Harstadbygg Entrepren-hvit
Bedriftsinformasjon

Erling Sandnes

Erling.Sandnes@varoy.kommune.no

75420605

Share This