fbpx

Digitale økonomer søkes nordover

Samtidig med at den digitale revolusjonen har rystet regnskapsbransjens gamle grunnvoller, har den lagt grunnlaget for mange nye muligheter. Spesielt for såkalte «digitale økonomer» og forretningsutviklere, og spesielt i Lofoten og Vesterålen.

Regnskapsbransjens omlegging til skybaserte systemer og automatiserte løsninger er kanskje noe mange har begynt å ta for gitt i dag. Men dette har vært et enormt framskritt. Og vi har bare sett begynnelsen, skal vi tro Johan-Thomas Hegdahl, som er administrerende direktør i Adwice.

– Ny teknologi har automatisert mange av de manuelle og kjedelige arbeidsoppgavene til regnskapsførere. Gjennom dette får våre kunder frigjort mye tid til å drive sine virksomheter, og vi kan bruke mer tid på blant annet strategisk kunderådgivning og utvikling av nye forretningsmodeller, forklarer Hegdahl.

Etter opprettelsen i 2015, har Adwice med sine 60 ansatte etablert seg som det ledende selskapet innen rådgivning, regnskaps- og teknologitjenester i Lofoten og Vesterålen. Hegdahl skal nå lede selskapet inn i en ny fremtid.

«Om fem til ti år tror jeg vår bransje drives på en helt ny måte»

Johan-Thomas Hegdahl

Administrerende direktør i Adwice

– Om vi kan kalle digitaliseringen av regnskapsbransjen en revolusjon vet jeg ikke, men hvis det er det, befinner vi oss i så fall bare i startfasen. Kundenes behov har endret seg, og om fem til ti år tror jeg vår bransje drives på en helt ny måte. Og da trenger vi tilførsel av en annen type kompetanse, som fremfor alt ligger i skjæringspunktet mellom økonomifaget og IT-faget, legger han til.

Foreldet utdanningsløp

Når Adwice tidligere har rekruttert medarbeidere har de vært tvunget til å velge mellom personer med regnskapsbakgrunn, eller personer med IT-bakgrunn. Det finnes få med bakgrunn fra begge felt – såkalte digitale økonomer. Mye av skylden for dette må myndigheter og utdanningsinstitusjoner ta, mener Hegdahl.

– Myndighetenes krav til autorisasjoner og ulike typer innrapporteringer preger hvordan utdanningsinstitusjonene utdanner dagens regnskapsførere. Det legges alt for lite vekt på kunnskap om ny teknologi, digitale verktøy, pedagogisk kunderådgivning, og styringsverktøy basert på regnskap og budsjettering. Derfor må vi i stor grad utdanne fremtidens medarbeidere selv, utdyper han.

«Jeg ønsker å bli utfordret på måten vi jobber på, og måten vi tjener penger på»

Per-Christian Johansen, IKT-leder i Adwice

Teknologiavdeling under utvikling

En som imidlertid hadde bakgrunn fra mange av disse områdene, var Per-Christian Johansen, som i 2017 ble ansatt i Adwice for å styrke selskapets satsing på ny teknologi og nye forretningsområder.

Da Per-Christian flyttet fra Danmark og hjem til Lofoten hadde han både to mastergrader innen økonomi og ledelse, og syv års erfaring fra et stort IT-selskap i bagasjen. For å styrke utviklingsarbeidet i Adwice, håper han nå å rekruttere yngre, høyt utdannede mennesker, som ikke bare har riktig utdanning, men som også kan bevise brennende interesse for regnskap, IT og utviklingsarbeid.

Leter også etter forretningsutviklere

– Jeg ønsker å bli utfordret på måten vi jobber på, og måten vi tjener penger på. Og da trenger jeg ikke bare digitale økonomer, men også personer med utpreget forretningsforståelse, og gjerne erfaring fra forretningsutvikling, samt salg og leveranse av teknologiprosjekter, forklarer Johansen, som kan friste med svært spennende arbeidsoppgaver til slike.

– Implementering av nye økonomiløsninger for våre kunder innbefatter ofte også leveranse av endringsledelse, kommunikasjonsstrening og prosessforbedring. Samtidig utvikler vi nå også en ny supporttjeneste, så her blir det spennende oppgaver hvis vi finner den riktige personen.

Setter preg på regionalt næringsliv

Med arbeidssted enten i Leknes, Svolvær eller Sortland, vil vedkommende ikke bare få mulighet til å sette sitt preg på Adwice og regnskapsbransjen.

– Næringslivet i Lofoten og Vesterålen er i stor vekst, og vi skal bidra til at stadig flere bedrifter lykkes. Etter at vi har gjort vårt, skal kundene oppleve at det er lettere å drive suksessfulle bedrifter. Det er mantraet for alt vi gjør, avslutter administrerende direktør Johan-Thomas Hegdahl.

Se vår bedriftsside

Adwice

Jordnære råd – regnskap i skyen

Flere saker

Sjekk ut vår video om hvordan det er å være trainee!

Sjekk ut vår video om hvordan det er å være trainee!

Som trainee i Look North får du være med på sosiale og faglige samlinger, kurs, bedriftsbesøk, aktiviteter og en studietur til utlandet. Programmet gir deg en unik start på karrieren og venner for livet!

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Han reiste ut for å studere medisin og tilegne seg kunnskap, men visste hele tiden at han en dag skulle vende hjem til eventyrøya si. Nå lever Anders Stave (32) ut legedrømmen samtidig som han driver verdens nordligste surferesort på smellvakre Andøya. 69 grader nord,...

Share This