fbpx

Doblet omsetningen med traineer

av | mai 23, 2018 | Bygg, Vesterålen

Han er 30 år og daglig leder i Sortland Entreprenør. De stormer frem med teknologi og en ny måte å overføre kunnskap på.

Sortland Entreprenør er en av Vesterålenss største entreprenører, og har massive byggeprosjekter bak seg. De har reist skoler, vindmølleparker, kjøpesenter og kulturhus. Byggeprosjektene deres forandrer Vesterålen fysisk, og setter standarden for utviklinga til regionen. Utvikling har det også blitt i omsetninga på grunn av byggeboomen. I 2017 har passerte de 240 millioner kroner, og det er det dobbelte av omsetninga året før. Mange av de største prosjektene har hatt unge traineer i sentrale roller i ledelsen.
Fra januar 2018 overtok daglig leder Andreas Einejord (30) ledelsen. En stødig kar som har vist seg å både styrke de med lang erfaring og samtidig dyrke frem byggetalenter. Han mener all kred bør ligge hos ledelsen som har turt å tenke nytt i en veldig tradisjonell bransje.
 

«Jeg er ydmyk over at jeg sitter der jeg sitter. Dette er et resultat av ei bevisst satsing. Omsetninga vi har hatt i 2017, beviser at tilliten konsernet gir til traineene gir resultater

Andreas Einejord,
Sortland Entreprenør

For i Sortland Entreprenør legger de stor vekt på kunnskapsoverføring i arbeidsstokken. Man får rett og slett raskt teste kunnskapen sin sammen med de med rutine og lang erfaring. Det gir et 360 graders blikk på prosjektene. Man skal kjenne på pulsen og livsglede hos Sortland Entreprenør.
 
– Det motiverer meg voldsomt. Har du idéer, tanker og tar initiativ, da får du gehør. Sortland Entreprenør har en kultur for å leite etter gode løsninger, og dyrker at folk skal tenke litt utenfor boksen, sier Andreas.
 

Fra tradisjonell bransje til digitalisering

 
Byggebransjen er kanskje ansett for å være tradisjonell, men nå har digitaliseringen gjort det lettere å tenke utenfor boksen. Einejord valgte å bygge på ingeniørutdannelsen med et årsstudium i 3D-modellering fordi han så hvor retninga pekte. Før sa man at det var først når man hadde bygget 3 hus, at man visste hvordan man ville ha det. Nå kan man takket være digitale verktøy, reise bygget digitalt, og få testet ut ideer uten å bygge noe som helst.
 
Andreas mener at dette er bare starten, og Sortland Entreprenør har forutsetning for å gi gass innen den digitale retninga. Å kunne stå med en kunde som ser bygget ferdig i 3D-modeller, gjør noe med prosessen. Mange av verktøyene de jobber med, er som å navigere i et dataspill.

–  Vil du egentlig ha vasken stående på andre siden av rommet? Kommer det røret litt i veien for det du hadde tenkt å bruke veggen til? Får du egentlig den romfølelsen du så for deg? Disse svarene kan vi få nå på forhånd, sier Andreas.

«Bygget reises digitalt, med vegger, dører og vinduer. Med ventilasjon, rør og elektrisk anlegg. Det gir kunden en trygghet. Det sparer penger, tid og gir en bedre kjøperopplevelse»

Andreas Einejord,
Sortland Entreprenør

Programmene som tas i bruk, avdekker ting man vanligvis ikke ville oppdaget før. Andreas smiler imot oss. Latteren i gangene er betegnende, for de har satset mye på det sosiale fellesskapet. Alle skal med, alle er like viktige og den med minst erfaring kan like gjerne være den som løser alt. Den holdninga har gitt dem resultater. En dobling i omsetninga. Rett og slett. Noen ganger er tallenes tale det beste.

 
– Å satse på traineer har faktisk gitt oss en dobling i omsetningen. Det er ingen tvil om det faktumet, sier Andreas.

Sortland Entreprenør

Har du lyst å vite mer om Sortland Entreprenør og jobbmulighetene der…

Kristina Johnsen

Kristina Johnsen

Journalist

Journalist og innholdsprodusent. Ur-Vesteråling med svart belte i historiefortelling.

Flere saker

Sjekk ut vår video om hvordan det er å være trainee!

Sjekk ut vår video om hvordan det er å være trainee!

Som trainee i Look North får du være med på sosiale og faglige samlinger, kurs, bedriftsbesøk, aktiviteter og en studietur til utlandet. Programmet gir deg en unik start på karrieren og venner for livet!

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Han reiste ut for å studere medisin og tilegne seg kunnskap, men visste hele tiden at han en dag skulle vende hjem til eventyrøya si. Nå lever Anders Stave (32) ut legedrømmen samtidig som han driver verdens nordligste surferesort på smellvakre Andøya. 69 grader nord,...

Share This