fbpx

Det gode liv i havgapet

Det er vakkert i Lofoten og Vesterålen – ja faktisk så vakkert at bereiste mennesker fra hele verden mener dette er de vakreste stedene de noen gang har sett.

Men folk bosetter seg ikke her bare på grunn av vakker natur.

Folk flytter til spennende jobber, gode skoler og barnehager. Her får man billigere og større boliger enn i de store byene. Bompenger og piggdekkavgift slipper man også. Med lavere kostnader trenger man heller ikke å jobbe like mye, og med fem minutters reisetid til jobb sparer man ukesvis med reisetid hvert år, som kan brukes på venner og hobbyer.

Både hjemflyttere og tilflyttere velger derfor det gode livet i havgapet.

Næringslivet blomstrer. Det etableres flere hundre nye bedrifter hvert år. Nasjonale og internasjonale investorer ser til vår region, fordi potensialet er så stort og mulighetene så mange.

I Lofoten og Vesterålen kan du jobbe som rakettforsker, marinbiolog, økonom, ingeniør, IT-utvikler, fisker og turistguide, bare for å nevne noe. Arbeidslivet er svært variert, med hovedvekt på turisme, fiskeri, havbruk, bygg og anlegg, helse og en rekke offentlige arbeidsplasser. Fiskeri- og havbruksnæringa i Lofoten og Vesterålen omsetter for mange milliarder kroner årlig, og det er sterkt fokus på bærekraft og satsing på ny teknologi. For reiselivsnæringa peker alle piler rett opp, og stadig flere turister besøker øyene – også om vinteren.

Vi befinner oss rett og slett i en av de mest spennende vekstregionene i Norge. Positiviteten bobler i folk og fremtidstroen er sterk. Og vi har ikke bare plass til flere – vi er avhengige av flere for å ta ut vekstpotensialet i næringslivet.

Gjennom Look North rekrutterer vi de dyktigste, nyutdannede kandidatene i landet med bachelor- eller mastergrad, og kobler dem sammen med de mest spennende arbeidsgiverne. Og disse skal ikke bare være benkefyll. De skal pushe, sparre, utvikle. De skal sørge for at næringslivet i Lofoten og Vesterålen ikke bare henger med, men også ligger i forkant av utviklingen.

Ta sjansen og kickstart din karriere i LoVe! 

Share This