Vesterålen og Lofoten har alt.

Folk flytter ikke til et sted bare fordi det er vakkert der. Folk flytter til spennende jobber, gode skoler og barnehager, bra og billige boliger og kule ting å gjøre på fritida. Alt dette har Lofoten og Vesterålen. I tillegg byr de to regionene på Norges kanskje mest spektakulære natur.

I Lofoten og Vesterålen kan du jobbe som rakettforsker, marinbiolog, programutvikler, fisker og turistguide, bare for å nevne noe. Arbeidslivet er svært variert, med hovedvekt på turisme, fiskeri, havbruk og offentlige arbeidsplasser. Fiskeri- og havbruksnæringa i Lofoten og Vesterålen omsetter for mange milliarder kroner årlig, og det er sterkt fokus på bærekraft og satsing på ny teknologi. For reiselivsnæringa peker alle piler rett opp, og stadig flere turister besøker øyene også om vinteren.

Det er billigere å bo her enn i de store byene, og du får en enebolig til prisen av under en ett-roms leilighet i Oslo. Et hus på 150 kvadratmeter på Sortland koster for eksempel i snitt 2,45 millioner kroner. I de mindre kommunene i er det til og med mulig å få en enebolig for under 1 million kroner.
Share This