fbpx

Det gode liv i havgapet

Det er vakkert i Lofoten, Vesterålen og Harstadregionen – ja faktisk så vakkert at bereiste mennesker fra hele verden mener dette er de vakreste stedene de noen gang har sett.

Men folk bosetter seg ikke her bare på grunn av vakker natur.

Folk flytter til spennende jobber, gode skoler og barnehager. Her får man billigere og større boliger enn i de store byene. Stor trafikk og piggdekkavgift slipper man også. Med lavere kostnader trenger man heller ikke å jobbe like mye, og med fem minutters reisetid til jobb sparer man ukesvis med reisetid hvert år, som kan brukes på venner og hobbyer.

Både hjemflyttere og tilflyttere velger derfor det gode livet i havgapet.

Næringslivet blomstrer. Det etableres flere hundre nye bedrifter hvert år. Nasjonale og internasjonale investorer ser til våre regioner, fordi potensialet er så stort og mulighetene så mange.

I Lofoten, Vesterålen og Harstadregionen kan du jobbe som rakettforsker, marinbiolog, økonom, ingeniør, IT-utvikler, fisker og turistguide, bare for å nevne noe. Arbeidslivet er svært variert, med hovedvekt på turisme, fiskeri, havbruk, bygg og anlegg, helse og en rekke offentlige arbeidsplasser. Fiskeri- og havbruksnæringa i Lofoten og Vesterålen omsetter for mange milliarder kroner årlig, og det er sterkt fokus på bærekraft og satsing på ny teknologi. For reiselivsnæringa peker alle piler rett opp, og stadig flere turister besøker øyene – også om vinteren.

Harstadregionen er også en region med fantastisk natur og rikt kultur- og opplevelsestilbud, som landsdelens største kulturhus, grottebad, sykkelpark, middelalderkirke, festivaler, museer og gallerier.

Vi befinner oss rett og slett i en av de mest spennende vekstregionene i Norge. Positiviteten bobler i folk og fremtidstroen er sterk. Og vi har ikke bare plass til flere – vi er avhengige av flere for å ta ut vekstpotensialet i næringslivet.

Gjennom Look North rekrutterer vi de dyktigste, nyutdannede kandidatene i landet med bachelor- eller mastergrad, og kobler dem sammen med de mest spennende arbeidsgiverne. Og disse skal ikke bare være benkefyll. De skal pushe, sparre, utvikle. De skal sørge for at næringslivet i Lofoten, Vesterålen og Harstadregionen ikke bare henger med, men også ligger i forkant av utviklingen.

Ta sjansen og kickstart din karriere i vakre nord! 

Share This