fbpx

Lofotkraft og framtidas løsninger

av | mai 29, 2018 | Lofoten, Magasin

Har du kompetanse i skjæringspunktet mellom el-kraft, kunstig intelligens, IT og forretningsutvikling?

Nettselskapet og samfunnsbyggeren Lofotkraft opererer ikke bare i en av de vakreste og mest spennende utviklingsregionene i Norge, men befinner seg også i en bransje i en rivende utvikling.

Automatiske strømmålere og nye styringssystemer bidrar til å effektivisere og utvikle kraftselskapene, samtidig som smart-teknologi, brukervennlige solcellepaneler og andre teknologiske nyvinninger gir forbrukerne nye muligheter.

– Det finnes nå bedrifter – også i Lofoten – som bygger 0-forbrukshus, og som dermed blir selvforsynte med energi. Med solceller på sine egne hustak, dekker også stadig flere privatpersoner sitt eget energibehov, og kan i tillegg selge overskuddsenergi tilbake til strømnettet. Det blir stadig enklere for forbrukere å ta mer bevisste og bærekraftige valg rundt sitt strømforbruk, noe som utfordrer måten vår bransje drives på, konstaterer administrerende direktør Arnt Winther i Lofotkraft.

 

 

«Det blir stadig enklere for forbrukere å ta mer bevisste og bærekraftige valg rundt sitt strømforbruk, noe som utfordrer måten vår bransje drives på.»

Arnt Winther
Lofotkraft

Økt konkurranse om sluttbrukeren

Strøm og internett er avgjørende for de fleste typer husholdninger, og for nærsagt all produksjon av varer og tjenester. Men skal fremtidens kraftselskaper kun produsere, overføre og selge strøm eller internett, eller skal de også tilby såkalte «smarte» tilleggstjenester? Og, kan det tenkes at strøm og internett i fremtidens marked kun blir biprodukter til slike tilleggstjenester?

– Dette er spørsmål som ikke bare vi i Lofotkraft, men hele kraftbransjen må ta stilling til, sier Winther, og utdyper:

– Vi ser i dag at store kraftselskaper omstruktureres eller slås sammen. Noen setter ut kraftproduksjon til egne produksjonsselskaper, og tar selv kun hånd om nettdrift. Elkraft-montører skilles ut i entreprenørselskaper. Med nye forretningsmodeller ønsker de å tilpasse seg økt konkurranse og nye forbruksmønstre, samtidig som de finner nye områder å tjene penger på. Alternativt kan det handle om å tjene penger på det samme som tidligere, men på nye måter, forklarer han.

«Vi jakter etter noen som kan hjelpe oss med å tenke nytt»

Arnt Winther,
Lofotkraft

Langsiktig rekrutteringsbehov

Lofotkraft bygger nå en organisasjon som kan skal drive frem omstillingen.

– I løpet av de neste årene er vi avhengige av å rekruttere dyktige mennesker med kompetanse i skjæringspunktet mellom el-kraft, kunstig intelligens, IT og forretningsutvikling. Vi jakter etter noen som kan hjelpe oss med å tenke nytt, slik at vi ikke bare henger med i utviklingen, men også ligger i forkant.

Lofotkraft

Helt siden Lofotens første kraftstasjonen ble bygd i 1908 har Lofotkraft vært en viktig samfunnsbygger. Lofotkraftkonsernets hovedvirksomhet er…

Flere saker

Sjekk ut vår video om hvordan det er å være trainee!

Sjekk ut vår video om hvordan det er å være trainee!

Som trainee i Look North får du være med på sosiale og faglige samlinger, kurs, bedriftsbesøk, aktiviteter og en studietur til utlandet. Programmet gir deg en unik start på karrieren og venner for livet!

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Han reiste ut for å studere medisin og tilegne seg kunnskap, men visste hele tiden at han en dag skulle vende hjem til eventyrøya si. Nå lever Anders Stave (32) ut legedrømmen samtidig som han driver verdens nordligste surferesort på smellvakre Andøya. 69 grader nord,...

Share This