fbpx
Fastlege
Andøy kommune søker to eventyrlystige leger

Andøy ligger ytterst i havgapet i Vesterålen, lengst nord i Nordland fylke. Et sted hvor mennesker i lang tid har funnet gleden og lidenskap i naturens krefter. Her kan du surfe på bølgene som slår mot land, balansere på tinderekker og skisesongen innebærer både nordlys og midnattssol.

Vi har et næringsliv i verdensklasse – med spennende prosjekter innen satellittoppskytning, innovativ fiskeoppdrett, og vi satser stort på et bærekraftig reiseliv, herunder realiseringen av opplevelsessenteret «The Whale».

Det bor i overkant av 4500 innbygger i kommunen. Her er rike muligheter for kulturaktiviteter og et unikt friluftsliv i spektakulær natur. Kommunen har flyplass med daglige avganger og flere ukentlige direkteruter til Oslo i sommermånedene. Om sommeren har vi også fergeforbindelse til Senja i Troms fylke.

Om stillingen
Andøy kommune har to ledige fastlegehjemler ved Andenes legekontor for selvstendig næringsdrivende leger. Vi søker i utgangspunktet fast ansettelse, men et ettårig vikariat kan også vurderes for den rette kandidaten.

Andenes legekontor har et ungt og flott arbeidsmiljø. De ledige fastlegehjemlene har per i dag et listetak på 900 pasienter, med et godt pasientgrunnlag. Listestørrelse kan vurderes nærmere i samråd med søkere.

Kommunen har i alt seks fastlegehjemler og én LIS 1 fordelt på legekontorene Andenes (fire) og Risøyhamn (to). Vi har også en kommuneoverlege ansatt i 50 % stilling. Kontoret på Andenes har 3,5 årsverk med hjelpepersonell, inkludert avdelingsleder.

Vi tilbyr konkurransedyktige avtaler for deg som selvstendig næringsdrivende lege ved kommunalt legekontor med nullavtale: Kommunen beholder basistilskudd og du beholder uavkortet egenandel og refusjon.

Arbeidsoppgavene er varierte, med kurativt arbeid, kommunal legevakt og legevakt i interkommunalt legevaktsamarbeid. Kommunen forbeholder seg retten til å kunne disponere inntil 7,5 timer per uke til kommunale oppgaver.

Som lege i Andøy kommune kan du få slettet ti prosent av ditt opprinnelige studielån i Lånekassen, maksimalt 25 000 kroner per år.

Er du under 35 år, nyutdannet og med mindre enn tre års arbeidserfaring etter endt studie, kvalifiserer du deg som kandidat i ordningen Look North Trainee, et ettårig traineeprogram med oppstart høsten 2023.

Kvalifikasjoner og egenskaper
Kompetansekrav:

 • Norsk legeautorisasjon
 • Spesialist i allmennmedisin eller under spesialisering jf. nytt krav fra 01.03.17 (godkjent allmennlege)
 • Gode skriftlige og muntlige norskkunnskaper
 • Gyldig politiattest
 • Originale dokumenter, attester og identifikasjon må forevises.

Ønskede kvalifikasjoner og personlige egenskaper:

 • Du er spesialist i allmennmedisin, godkjent allmennlege eller har erfaring fra allmennpraksis
 • Du har bestått norsk turnustjeneste
 • Du er empatisk og serviceinnstilt
 • Du har god digital kompetanse
 • Du jobber strukturert og selvstendig
 • Du samarbeider godt med andre, og trives med å jobbe i team
 • Du har interesse for kommunehelsetjenesten

Kompetanse, erfaring og personlig egnethet vil vektlegges. Dersom det kan trekkes i tvil om søker har de nødvendige norskkunnskaper, skal vedkommende kunne dokumentere sin kunnskap ved gjennomført språktest 3 før eventuell ansettelse.

Vi tilbyr

 • Kommunalt drevet legekontor med erfarent helsepersonell
 • Variert arbeid i et miljø bestående av fire leger
 • Tilrettelegging for faglig utvikling
 • Hjelp med å skaffe bolig i en overgangsperiode
 • Fradrag på studielån fra Lånekassen
 • Fantastisk natur, i gåavstand
 • Nord-Norges råeste traineeprogram Look North, med faglig og sosialt innhold

Stillingen er en del av traineeprogrammet Look North, hvor du får delta på faglige og sosiale samlinger over ett år. Programmet inneholder blant annet et utviklingskurs i regi av Nordnorsk Lederutvikling, bedriftsbesøk, spennende aktiviteter og studietur. Du får et sosialt nettverk og blir godt kjent med andre nyutdannede i Lofoten og Vesterålen. Les mer på Look North sin hjemmeside: www.look-north.net.

Andøy kommune oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stilling i kommunen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal- eller etnisk bakgrunn. Vi er IA-bedrift, og vil ved eventuell ansettelse av søkere med redusert funksjonsevne bidra til å legge forholdene til rette.

Høres dette interessant ut?
Vi gleder oss til å motta din søknad!

Andøy kommune praktiserer meroffentlighet, og som hovedregel oppføres alle søkere på offentlig søkerliste. Søkere som anmoder om å bli unntatt fra denne bes begrunne dette i søknaden. Dette er et krav i henhold til Offentlighetsloven §25. Du vil bli varslet dersom din anmodning ikke kan tas til følge.

Søknadsfrist:
15. november 2022, oppstart høsten 2023

Søk på stillingen:

Bransje:
Offentlig
Fagområde:
Medisin
Arbeidssted:
Andøy
Søknadsfrist:
15. november 2022
Antall ledige stillinger:
2
For spørsmål om stillingen:

Enhetsleder Mette Larsen // tlf.: 901 73 555

Les mer om livet i Andøy her:
http://leviandoy.no

Kontaktperson Look North:

Michelle Walberg
michelle@egga.no

Mer om

Andøy kommune
 Folk fra hele verden oppsøker naturperler og opplevelser i denne vakre kystkommunen helt nord i Vesterålen.