Når skreien gjør deg til verdensmester

av | mar 31, 2017 | Magasin

Verdens største fiskekonkurranse

Hele 610 deltakere fra 10 nasjoner deltok under VM i Skreifiske 2017. Traineene var samlet i den historiske kutteren MK Kjetil fra Saltdal Kystlag. Båten bygget i 1959 var på sin siste reis til Lofoten i år. Og hvilken tur det skulle bli.

–  Gjennom traineeprogrammet ønsker vi å vise frem det regionen har å by på. Det er klart at det tradisjonelle skreifiske er en del av dette. At man kan få oppleve det under verdens største fiskekonkurranse er jo fantastisk, sier Nan Iren Erdal, programansvarlig Look North.

«Å stå fremst på bauen under utroret var en opplevelse i seg selv. Vi hørte hornet blåse, etterfulgt av en rekke båtmotorer som hamret i vei utover mot storhavet. Kan trygt si at man kjente det krible i magen da.»

Lars Christian Langø,
Trainee i Sortland Entreprenør

Region som dyrker verdensmestere

Lofothavet bydde i år på en utfordrende tur i stor sjø. For førstereisende var det ingen spøk. Engasjementet blant traineene var det imidlertid ingenting å utsette på. Med ferske fiskestenger og godt mot lå det meste til rette for skitt fiske.

De hadde ikke gått lengre ut enn 20 minutter før ruggen satt på kroken til trainee Thomas Kløften. Det var faktisk en av de første fiskene som ble dradd om bord. En fisk på 23,8 kg. Det er jo helt vilt.  Jubelen var stor på båten når de skjønte at dette kunne være vinnerskreien.

«Det var en heftig dag på sjøen. Mer enn 80 båter i sving fra tidlig morgen. Utrolig artig å være med på og noe jeg helt sikkert ikke ville fått oppleve om det ikke var for Look North. Selvfølgelig artig at vi stakk av med seieren også.»

Ellinor Wiiker,
Trainee i Biomar

Traineeprogram i særklasse

Både Thomas og Lars er ansatt som traineer i Sortland Entreprenør. De flyttet til Vesterålen i fjor høst og trives begge godt i jobben. Med på VM i Skrefiske var også traineene Ellinor Wiiker i Biomar, Helene Nordtvedt i Vesterålen Fiskehelsetjeneste, Anne-Birgith Mørkved i Flakstad Kommune og Roman Zherebko i Framsikt.

Look North består i dag av et 20-talls bedrifter og kommuner i Lofoten og Vesterålen. Ambisjonen er at minst 50 organisasjoner skal knytte seg til programmet.

–  Look North handler om å vise for nyutdannede kandidater hvor fantastisk denne regionen er. Deretter skal vi sørge for å ta vare på dem som tar sjansen på å komme hit for å arbeide. Klarer vi det, har vi lyktes som program, sier prosjektleder i Look North Ivar Tjønsø.

Det handler altså blant annet om å gi nyutdannede gode opplevelser i Lofoten og Vesterålen.

– Dette var en helt rå opplevelse – et minne for livet, avslutter Helene Nordtvedt, trainee i Vesterålen Fiskehelsetjeneste.

Forfatter av artikkelen

Forfatter av artikkelen

Foretningsutvikler

Relaterte saker

Kom som trainee – fikk sjefsjobb i Vesterålen

De fleste nyutdannede maskiningeniørene ville sittet og skrevet jobbsøknader nå. Nyutdannede Øystein Olesen fra Bærum, gjør ikke det. Han er sjef i stedet. Han står i et 5000 kvadratmeter stort råbygg og ser nærmere 50 mann utføre prosjektet han er ansvarlig for....

Traineer på blåtur i Vesterålen

  Fiskeri og havbruksnæring i verdensklasse Vi er i januar, tida hvor de fleste tror at det er bekmørkt i Vesterålen. Slik er det altså ikke. Den blå timen som vi gleder oss til i desember kommer tidligere og varer lengre. I tillegg ligger sola og ruver rett bak...

Trainee Kick-Off i Vesterålen!

Solrik fjelltur og spennende team-aktiviteter Dagen startet med en fjelltur til nydelige Galten i Sigerfjord. Her fikk traineene virkelig testet seg i den Vesterålske naturen. Turen ba på bratte utfordringer, men med sola i ansiktet og motivasjonen på topp var ikke...

Del dette