fbpx

Trainee Kick-Off i Vesterålen!

av | sep 15, 2017 | Magasin

Solrik fjelltur og spennende team-aktiviteter

Dagen startet med en fjelltur til nydelige Galten i Sigerfjord. Her fikk traineene virkelig testet seg i den Vesterålske naturen. Turen ba på bratte utfordringer, men med sola i ansiktet og motivasjonen på topp var ikke dette noe problem. Alle tok seg til toppen og kunne så nyte den fine utsikten over Vesterålen.

Vel nede igjen på Naustet ble traineene møtt med en ny utfordring – nemlig en lokal versjon av det populære «Escape Room»-room konseptet. Gjengen ble satt til å løse et realt fiskermysterie med flere spennende oppgaver. Ved å arbeide sammen om å løse mysteriet ble traineene raskt kjent med hverandre.

– Dette var en veldig moro opplevelse. Noe litt annet enn andre team-buildingsoppgaver jeg har vært bort i. En fin aktivitet for å bli bedre kjent, der vi måtte samarbeide for å løse oppgaver og komme oss ut i det fri igjen, sier trainee Turid Loe i Fabrikken Næringshage.

Utover kvelden ble det servert Bacalao og flere kreative bli-kjent aktiviteter ble gjennomført.

Årets traineekull består av: Yngve Laurence Byrkjeland, Cecilie Ness og Roman Zherebko som alle er ansatt i Framsikt. Alexander Gulbrandsøy Stadheim i Sortland Kommune, Eivind Hanssen i El-Team, Helene Nordtvedt i Vesterålen Fiskehelsetjeneste, Ammar Abbas i Harstad Bygg/SE-Gruppen og Turid Loe i Fabrikken Næringshage.

«Jeg synes helgens arrangement var svært hyggelig og at man fort blir en sammensveiset gjeng! Det er veldig kjekt å treffe andre som er i samme båt som en selv, ung, ny i jobben og ny i Vesterålen. Ser frem til flere samlinger utover høsten!»

Alexander Gulbrandsøy Stadheim,
Trainee i Sortland Kommune

En fantastisk gjeng, klar for et fantastisk år

Traineeprogrammet varer i ett år og består av 7 – 8 samlinger. Nyutdannede traineer ansatt i ulike bedrifter i regionen deltar for å bygge både faglige og sosiale nettverk, bli kjent med region og næringsliv, samt for å få relevant kompetansepåfyll. I løpet av året planlegges det flere kurssamlinger med temaer som teamarbeid, innovasjon og prosjektledelse. I tillegg drar de på konferanser for å møte næringslivet, samt på besøk til ulike bedrifter i regionen. Det planlegges også en studietur til utlandet. Målet er at traineekullet gjennom å delta på disse samlingene, sammen med andre i samme situasjon, får et godt fotfeste i regionen og oppdager mulighetene som finnes her.

– Det er en fantastisk traineegjeng som deltar i Look North i år. De er alle tilflyttere til regionen, fra ulike steder i landet og med forskjellige studiebakgrunner. Det er rått å se hvor sammensveiset de ble allerede på første samling, så vi gleder oss til fortsettelsen. At programmet lykkes avhenger av deltakerne, og vi er sikre på at dette blir et fantastisk traineeår! Sier programkoordinator Nan Iren Erdal i Fabrikken Næringshage.

«Traineeprogrammet gjer det lettare å bli kjent med andre som har flytta til Vesterålen for å jobbe. Storkoste meg på første samling. Det var kjekke folk og god stemning. Håpar og og trur dei neste blir like bra»

Cecilie Ness,
Trainee i Framsikt

Forfatter av artikkelen

Forfatter av artikkelen

Nan Iren Erdal

Relaterte saker

Sjekk ut vår video om hvordan det er å være trainee!

Sjekk ut vår video om hvordan det er å være trainee!

Som trainee i Look North får du være med på sosiale og faglige samlinger, kurs, bedriftsbesøk, aktiviteter og en studietur til utlandet. Programmet gir deg en unik start på karrieren og venner for livet!

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Han reiste ut for å studere medisin og tilegne seg kunnskap, men visste hele tiden at han en dag skulle vende hjem til eventyrøya si. Nå lever Anders Stave (32) ut legedrømmen samtidig som han driver verdens nordligste surferesort på smellvakre Andøya. 69 grader nord,...

Share This