Alvilde Otterstad Krohn-Nydal (27) fra Stabekk har alltid vært fascinert av naturen, særlig den som befinner seg i nordområdene. Gjennom masterstudiet i geografi valgte hun derfor å reise på utveksling til Svalbard og Island. Nå har hun kapret drømmejobben som GIS-ingeniør i Øksnes kommune, og lagt sin elsk på øyriket Vesterålen.
– Det er utrolig vakkert i Vesterålen. Jeg har nesten ikke ord, sier Krohn-Nydal entusiastisk.
Det er ikke lenge siden hun flyttet til tettstedet Myre i Øksnes kommune, Norges selvutnevnte torskehovedstad. På kort tid har hun rukket å forelske seg i både sitt nye hjemsted og sin nye jobb.
– Til tross for spesielle omstendigheter grunnet korona-situasjonen, har jeg fått en veldig god velkomst i kommunen. Jeg har også rukket å gå på flere turer i Øksnes og gleder meg til å utforske mer av Vesterålen. Jeg har alltid vært begeistret for naturen i nord, og det er et eventyr å bo her, sier den naturglade 27-åringen.
Så mulighetene i Øksnes kommune
Som GIS-ingeniør i Øksnes kommune jobber hun blant annet med geografiske data, kart, oppmåling og saksbehandling.
– Det er mye nytt å sette seg inn i og mange spennende arbeidsoppgaver, og jeg har allerede rukket å få en del ansvar. Gjennom jobben får jeg tatt i bruk min kompetanse fra studiene og lærer masse forskjellig innenfor mitt felt. Som nyutdannet kan det være vanskelig å få en så relevant jobb, så jeg er glad for at jeg fikk denne muligheten, sier Krohn-Nydal.
Blir med i traineeprogrammet
Til høsten blir hun en del av Look North sitt nye traineekull, som består av nyutdannede rekruttert til bedrifter og kommuner i Lofoten og Vesterålen.
– Jeg gleder meg til å bli kjent med de andre traineene, og til alt vi skal oppleve sammen. Både faglig og sosialt. Også ser jeg fram til å bli bedre kjent med næringslivet i regionen, det tror jeg blir nyttig, sier Krohn-Nydal.
Anser nyutdannede som attraktive
Administrasjonssjef i Øksnes kommune, Elise Gustavsen, er fornøyd med å ha fått Alvilde Otterstad Krohn-Nydal med på laget. Hun forteller at kommunen anser unge, nyutdannede som en stor ressurs.
– Øksnes kommune har gode erfaringer med å ansette nyutdannede. De som kommer rett fra skolebenken har gjerne et ekstra stort engasjement og motivasjon til å gjøre en god jobb. Samtidig sitter de på den nyeste kunnskapen innen sitt fagfelt, sier Gustavsen.
«Øksnes kommune har gode erfaringer med å ansette nyutdannede»
Elise Gustavsen
Administrasjonssjef i Øksnes kommune
Kommunen stadig er på jakt etter kompetanse på bachelor – og masternivå, og administrasjonssjefen oppfordrer nyutdannede til å søke på ledige stillinger.
– Øksnes er en fremoverlent kommune med mange spennende jobbmuligheter. Vi ser først og fremst etter dyktige folk som har et sterkt ønske om å bidra til å utvikle kommunens arbeid, sier Gustavsen.
Særlig behov for ingeniører
Personalsjef i Øksnes kommune, Linda Rasmussen, forteller at kommunen har særlig behov for teknisk kompetanse.
– Vi har stadig behov for personer med høyere utdanning, særlig ingeniører. Ellers har vi blant annet behov for dyktige ledere, rådgivere, økonomer, sykepleiere, miljøarbeidere, lærere og barnehagelærere. Kommunen er jo den største kompetansearbeidsplassen i Øksnes, så mulighetene er mange, sier Rasmussen.
Personalsjefen håper flere nyutdannede som Alvilde Otterstad Krohn-Nydal ser karrieremulighetene i Øksnes kommune.
– Det er mange fordeler med å jobbe i en kommune som Øksnes. Siden det er en mindre kommune, får man muligheten til å prøve seg på mange varierte oppgaver, få ansvar raskt og jobbe mer tverrfaglig enn man ville ha gjort i en stor kommune. Dessuten er Øksnes kjent for å være frampå når det gjelder å ta i bruk ny teknologi, som igjen skaper mange nye og spennende arbeidsmuligheter, avslutter Rasmussen.
«Jeg har alltid vært begeistret for naturen i nord, og det er et eventyr å bo her»
Alvilde Otterstad Krohn-Nydal
Nyansatt i Øksnes kommune
Les mer om mulighetene i
Øksnes kommune
Fiskerikommunen Øksnes ligger vakkert til i øyriket Vesterålen. Kommunen har et variert næringsliv og kulturtilbud som er i kontinuerlig utvikling.