fbpx

Lars (26) gikk rett ut i jobb som prosjektleder

SORTLAND Entreprenør søker

TRAINEE BYGGINGENIØR / PROSJEKTLEDER

Å være prosjektleder på et byggeprosjekt er ikke bare plankekjøring, men hos Sortland Entreprenør får de yngste i arbeidsstokken prøve seg lenge før de ellers ville fått sjansen. 

Lars Langø (26) visste ingenting om Vesterålen da utlysningen om traineestilling i Sortland Entreprenør dukket opp på finn.no. Han satt sammen med studiekompisene og surfa etter jobbmuligheter mellom eksamenslesinga. Sommeren nærmet seg, og han hadde bestemt seg for å legge skolebøkene på hylla – bachelorgrad var nok i denne omgang, nå ville han tilbake til arbeidslivet!

Mange muligheter i mange bransjer

– Jeg skrev bacheloroppgaven min på NTNU i Ålesund, for et konsulentfirma som drev med prosjektering av byggeprosjekter, men jeg fant fort ut at det ikke var den retningen jeg ville ta likevel. Jeg ville jobbe mer hands on, og være med i selve byggeprosessen. Da stillinga som prosjektledertrainee dukket opp, ble jeg skikkelig gira.

– Jeg var klar for å tjene egne penger igjen, og bygge erfaring innen den bransjen jeg ønsket å jobbe i. Det er vanskelig å få jobb som prosjektleder når du er nyutdannet, fordi de fleste bedriftene ønsker å ansette noen med erfaring. Dette var en gavepakke til en nyutdanna fyr som var ivrig etter å komme seg ut i arbeidslivet. Det var bare et problem – jeg ville jo også ha med meg kjæresten – hadde de andre jobber der oppe i nord? 

Kjæresten viste seg imidlertid å bli det minste problemet. Hun fikk seg fast jobb før Lars ble tilbudt traineestillingen. Så da var det bare å pakke bilen og kjøre nordover. Med seg hadde de Thomas Kløften, studievenn og nå kollega – som trainee i Sortland Entreprenør.

– Vesterålen er i vekst, og det er mange spennende næringer som blomstrer her oppe. Havbruk er bare en av disse – en spennende bransje med høy innovasjonsgrad.

«Dette var en gavepakka til en nyutdanna fyr som var ivrig etter å komme seg ut i arbeidslivet»

Lars Langø

Prosjektleder i Sortland Entreprenør

Det første møte med arbeidslivet

Da de to kompisene kom på jobb for første gang, lå alt klappet og klart; pc, mobil, kontor, tilganger og systemer. De neste ukene gikk til opplæring, men Lars ble fort dratt inn i et stort og viktig prosjekt. Ikke bare viktig for sin nye arbeidsgiver, men for hele regionen.

Risøyhamn skole er et av prosjektene som daglig leder Andreas Einejord trekker frem som et av flaggskiprosjektene.

– Skoler er ekstra spennende- og utfordrende, fordi det omhandler “alt” – klasserom, kontor, hall, aula, toaletter, kjøkken, sosiale soner og så videre. Dessuten føles det som et enormt stort ansvar å sørge for et godt læringsmiljø for oppvoksende vesterålinger, de er jo den største ressursen vi har!

Andreas Einejord som er daglig leder i Sortland Entrepenør, kom selv til SE-gruppen som trainee.

Andreas tok med seg Lars på laget i hele byggeprosessen av Risøyhamn skole, og Lars forteller at det var med litt skjelvende hånd han la inn bestillinger i millionklassen – da er det godt å ha noen å støtte seg til, ler han når han tenker tilbake på det.

Samspill og tillit

Og det er akkurat det som er filosofien til Sortland Entreprenør – det er ikke et program med kontrollposter og rapportering. Trainee’ene fungerer som selvstendige prosjektledere fra starten av, men får den støtten de selv har behov for. Dette varierer ut fra person og prosjekt, og har vist seg å gi en effektiv og verdifull læringskurve. Som prosjektleder må du være tydelig – og litt påståelig, og du må være utadvendt for å kunne ha en god dialog med alle interessentene, og dette er noe Lars lærte tidlig.

Det neste prosjektet ledet han helt på egenhånd, bare 4 måneder etter at har startet i bedriften.

Mitt første soloprosjekt var ei bro. Det var spennende å styre skuta sjøl, minnes han. Selv om jeg kjørte prosjektet selv, følte jeg meg aldri alene. Alle som jobber her støtter hverandre, og selv de mest rutinerte kom til meg for å søke råd. Å ha flere perspektiver på en problemstilling er alltid verdifullt, og det er noe jeg virkelig har tatt med meg videre i stillinga som “ordentlig” prosjektleder.

Både Thomas og Lars jobber nå som prosjektledere i Sortland Entreprenør – Alle traineene vi har hatt, har blitt tilbudt fast jobb, og tatt den. Det er en tillitserklæring både til oss og til Vesterålen, sier Andreas stolt.

 

«Skoler er ekstra spennende, og utfordrende, fordi det omhandler alt»

Andreas Einejord

Daglig leder i Sortland Entreprenør

Nettverk

Det er nettopp den individuelle oppfølgingen som gjør traineestillingen i Sortland Entreprenør så attraktiv.

– Jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er i dag karrieremessig, hadde det ikke vært for denne muligheten, forteller Lars. Og hvert fall ikke geografisk – for hvem flytter vel fra urbane strøk og til et av norges ytterpunkter? Jobb er bra, men man skal jo leve også, og det er akkurat det du får muligheten til her.

– Vi lever i takt med årstidene, og nyter alt de ulike sesongene har å tilby. Akkurat nå er det toppturer på ski som gjelder forteller Lars, men ellers i året er det fullt opp med jakt, fiske, fjellturer -også fotball da. Sortland Entreprenør er med i bedriftsserien, og med det er det mye aktivitet. Treninger selvfølgelig, men også turneringer, banketter og andre sosiale happenings.

– Jeg og kjæresten min kjente jo ingen når vi kom hit – med unntak av Thomas, men vi ble godt tatt imot, og nå har vi et stort nettverk både i og utenfor jobb. Vesterålen er en raus og inkluderende plass, og selv om familiene våre var litt skeptiske da vi snudde nesen nordover, skjønner de det nå. De digger å være her på besøk, og ser at vi trives. Etter et år som trainee fikk jeg tilbud om fast jobb, og så kjøpte vi oss enebolig som vi pusser opp mellom skiturer, jobb og kulturopplevelser i Kulturfabrikken.

– Bare i den korte perioden vi har bodd her, har liksom Sortland blitt mer “by”. Det skjer stadig noe – konserter og eventer, nye butikker og tjenester dukker opp – det blir spennende å se bare hvordan utviklingen blir de neste 5 årene.

Fremtiden er digital

For Lars og kjæresten har ingen planer om å flytte på seg med det første. Å være en del av en innovativ bedrift som satser på kompetanse – og også ung kompetanse, er spennende. Spesielt nå når vi ser mer mot digitale løsninger i byggeprosessen. Vi trenger unge hoder som ser nye muligheter og løsninger. Selv om Sortland Entreprenør er ganske langt fremme i bruk av digitale verktøy i sin bransje, er dette noe vi har et sterkt fokus på fremover.

Vi har allerede et ungt miljø, og ønsker å dyrke dette videre. En traineestilling er en strålende mulighet for å få innpass og erfaring på, og jeg anbefaler alle å gripe den muligheten dersom de har sjansen, avslutter Lars.

 

Og den sjansen har du nå! Sortland Entreprenør søker nå etter en ny trainee. Finn ut mer under «ledige stillinger». 

Se vår bedriftsside

Sortland entreprenør

Vi preger både Sortland og regionen

Bli med i Look North Trainee, og få en unik start på karrieren! 

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Lever ut legedrømmen i nordnorsk surfeparadis

Han reiste ut for å studere medisin og tilegne seg kunnskap, men visste hele tiden at han en dag skulle vende hjem til eventyrøya si. Nå lever Anders Stave (32) ut legedrømmen samtidig som han driver verdens nordligste surferesort på smellvakre Andøya. 69 grader nord,...

Share This