fbpx

Tok sjansen på en karriere ytterst i havgapet

Bø kommune i Vesterålen er ikke bare en av de vakreste kommunene i Nord-Norge. Her finnes det flere spennende karrieremuligheter for nyutdannede og unge med lederambisjoner.

Bø er kjent som eventyrkommunen i Nordland. Her bor det rundt 2600 bøfjerdinger omgitt av frådende storhav, mild skjærgård, kritthvite strender og stupbratte fjell. Med sin geografiske plassering ytterst i øyriket Vesterålen har Bø lenge levd godt av fiskeriet og næringer tilknyttet kysten. De senere årene har kommunen imidlertid lagt til rette for utvikling av nye og mer utradisjonelle næringer i distriktet, deriblant innenfor teknologi. Det har ført til flere nye bedriftsetableringer og kompetansearbeidsplasser.

– Kommunen jobber aktivt for å etablere fremtidsrettede virksomheter som tiltrekker høy kompetanse. IT-bedriften Framsikt som holder til i Bø er et svært godt eksempel på at det går an å drive og jobbe med teknologiutvikling i distriktet. Framsikt har lyktes godt med å rekruttere nyutdannede til Bø, noe som viser at også unge gjerne ønsker å bo og jobbe i distriktet så lenge det finnes nok spennende jobber. Og det blir det stadig flere av i Bø, innleder ordfører Sture Pedersen.

Trenger variert kompetanse 

Den største arbeidsgiveren i Bø er kommunen selv. Og innenfor kommunesektoren finnes det en rekke varierte muligheter.

– Lista over alle de ulike yrkene vi har behov for er lang. Vi trenger alt fra ingeniører, arealplanleggere og økonomer, til lærere, barnehagelærere og sykepleiere. Behovet for kompetanse innenfor helse og utdanning er særlig stort, sier personalsjef Sigbjørn Nilsen i Bø kommune.

Han understreker at kommunen vil ha et økende behov for dyktige ledere i tiden fremover.

– Vi er særlig interessert i arbeidstakere som ønsker å bli ledere. Kommunen står ovenfor et generasjonsskifte, og i løpet av de neste årene vil mange av de som i dag sitter i lederstillinger i kommunen gå av med pensjon. Det er absolutt gode utviklingsmuligheter for dem som starter sin karriere hos oss, sier Nilsen.

Legger til rette for tilflyttere 

Personalsjefen oppfordrer alle som er nysgjerrige på jobb i kommunen til å ta kontakt.

– Om vi ikke har noen relevante ledige stillinger i selve kommunen, kan vi hjelpe til med å finne jobber utenfor kommunesektoren. Vi hjelper også gjerne til med boplass, barnehageplass eller andre praktiske ting. Bø trenger kompetente folk som kan utvikle kommunen videre, og vi gjør derfor vårt ytterste for å sysselsette og bosette flere her.

«Allerede før jeg ankom Bø hadde ordføreren ringt meg fire ganger for å høre om jeg trengte hjelp til noe i forbindelse med flyttingen»

Marit Gunleiksrud

Sykepleier i Bø kommune

Det kan tilflytter Marit Gunleiksrud (24) bekrefte. Hun fikk overraskende god hjelp fra kommunen da hun flyttet til Bø i sommer.

– Allerede før jeg ankom Bø hadde ordføreren ringt meg fire ganger for å høre om jeg trengte hjelp til noe i forbindelse med flyttingen. Kommunen har generelt vært utrolig behjelpelig uansett hva det måtte være, og det samme gjelder de som bor her. Folk i Bø vet godt hvordan de skal ta imot sine nye innbyggere, roser Gunleiksrud. 

24-åringen kommer opprinnelig fra Rjukan i Telemark og er utdannet sykepleier. Sammen med kjæresten bestemte hun seg for å flytte til Bø etter at hun fikk tilbud om fast jobb som sykepleier hos Bøheimen Bo- og behandlingssenter.

 – Jeg stortrives så langt. Arbeidsoppgavene er varierte, utfordrende og givende, og jeg har fått mye ansvar på kort tid. I tillegg har jeg vært svært heldig med arbeidskollegene mine. Det er et godt utgangspunkt og jeg gleder meg til fortsettelsen, smiler Gunleiksrud.

Ville prøve noe helt nytt

Også Hanne Fredheim (33) fra Bardu roser bøfjerdingene for velkomsten hun fikk da hun flyttet fra Sverige til Bø i vinter. Det var tilfeldigheter som førte henne til kommunen ytterst i havgapet.

– Jeg ble helt forelsket i Bø da jeg og samboeren min var på bilferie i Vesterålen i fjor sommer. Det er så vakkert her og stedet er virkelig en skjult perle. Litt spontant skrev jeg derfor et innlegg på den lokale oppslagstavlen på Facebook om at vi vurderte å flytte til Bø og lurte på om noen visste om en passende jobb, forteller Fredheim, som er utdannet illustratør.

Det tok ikke lang tid før kommentarene ramlet inn.

– Jeg fikk en voldsom respons på innlegget. Folk ønsket oss hjertelig velkommen og ønsket oss lykke til med jobbletingen. Det gjorde meg enda mer sikker på at jeg ville flytte til Bø og prøve ut et annerledes liv. Jeg var skikkelig klar for å gjøre noe helt nytt.

Fredheims utradisjonelle jobbannonse fungerte godt.

– Innlegget førte til at jeg ble tipset om drømmejobben som kulturkonsulent i Kultur- og næringsavdelingen i Bø kommune, som jeg søkte på og var så heldig å få. I tillegg driver jeg min egen designbedrift ved siden av, så dagene mine er fylt opp med spennende arbeid og fritida likeså.

«Folk i Bø er åpne, engasjerte og inkluderende. Det har ikke vært noe problem å flytte hit uten å kjenne noen, og det sier det meste»

Hanne Fredheim

Kulturkonsulent i Bø kommune 

Ble raskt inkludert 

Fredheim forteller at førsteinntrykket hun fikk av bøfjerdingene gjennom Facebook ble bekreftet så snart hun kom til Bø.  

– Folk i Bø er åpne, engasjerte og inkluderende. Det har ikke vært noe problem å flytte hit uten å kjenne noen, og det sier det meste. Folk her bryr seg og er oppriktig interessert i å bli kjent med nye folk, mener Fredheim, som oppfordrer flere til å gjøre det samme som henne og flytte til Bø.

Ønsker velkommen 

Det gjør også ordfører Sture Pedersen. Han ønsker folk fra fjern og nær hjertelig velkommen til den vakre nordlandskommunen. 

– Flinke folk kan vi aldri få nok av. Bø er kanskje en liten kommune, men mulighetene er nesten uendelige i dagens samfunn hvor man egentlig kan jobbe med hva som helst fra hvor som helst i verden, sier han.

Ordføreren trekker fram mange positive sider ved å starte karrieren sin i Bø:

– Det ingen tvil om at man har større muligheter for å klatre i karrierestigen på mindre steder enn i de største byene. I Bø kan man raskt få mye ansvar, innflytelse og være med å påvirke viktige beslutninger, om man bare vil. Ikke minst er det billigere å leve i Bø enn mange andre steder i Norge, så her kan man spare mye penger samtidig som man har en utfordrende jobb og bor i verdens vakreste omgivelser. Ta kontakt med oss i Bø kommune, så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe til med å finne både jobb og bosted, avslutter ordføreren.

 

 

«I Bø kan man raskt få mye ansvar, innflytelse og være med å påvirke viktige beslutninger»

Sture Pedersen

Ordfører i Bø kommune

Se vår bedriftsside

Bø kommune i Vesterålen

Bø kommune er en fremtidsrettet arbeidsplass som satser på ung kompetanse. 

Share This